Campi Flegrei

Området Campi Flegrei, som ligger i Napolibugten i Italien, er skabt på en supervulkan – altså en af verdens 27 vulkaner, som har potentiale til et vulkanudbrud så voldsomt, at det vil begrave kontinenter i aske, fjerne nationer fra landkortet og formørke kloden i årtier. For 39.000 år siden sprængte vulkanen sig selv og hele området bort, så vulkanen i dag stort set ikke er synlig. Det er imidlertid Europas yngste vulkan, Monte Nuovo, som kom til i 1538. De fleste vulkanske kratere i Campi Flegrei er i dag inaktive – dog ånder den aktive vulkan Solfatara svovl ud dagen lang og fungerer som ventil for området.

Campi Flegrei stammer fra græsk og betyder ”brændende marker”.

Historiske vingesus fra Romerrigets ferieparadis

At køre eller slentre rundt i Campi Flegrei er som at bladre i en historiebog om Romerriget og de gamle grækere. Du er omgivet af ruiner af gamle romerske byer med termer, amfiteatre og prægtige villaer. Området var det romerske aristokratis feriedestination og både langs kysten og under vandet finder du masser af levn fra den tid. Den romerske by Baiae, som ligger i bugten over for Campi Flegrei, kan du i dag kun opleve med dykkerudstyr eller snorkelmaske på – den er som en del af kysten sunket under vand grundet de bevægelser af jordoverfladen, som den vulkanske aktivitet giver.

Et af de steder, du kan møde historiens vingesus er ved Kejser Neros mor Agrippinas grav – efter Kejser Nero dræbte hende blev hun begravet i Campi Flegrei.

Udover at være en populær feriedestination for det romerske aristokrati var Campi Flegrei også Romerrigets største havn. Varer fra Mellemøsten og Afrika ankom hertil og blev distribueret videre i hele riget. Den romerske militære flåde havde også base i Campi Flegrei og den store vandkatedral, som blev brugt til at forsyne flåden og de omkringliggende boliger med vand, findes stadig.

Hvad kan vi gøre for dig?

D’Ambrosio kan hjælpe dig med at skræddersy den perfekte rejse, der matcher dine ønsker og behov. Vi kan hjælpe dig med at sammensætte din rejse, så du oplever Campi Flegrei og Napolibugten på autentisk og komfortabel vis. Vi er klar til at lytte til dig, så du kan fortælle os om dine interesser og formål med at rejse, så du får det bedste ud af dit ophold i Campi Flegrei og Napolibugten. Omend det er historie, kultur, vulkaner, natur, gastronomi og vin eller det hele på en gang kan vi skræddersy en løsning til dig.

Hvorfor skal du henvende dig til os?

I modsætning til nabodestinationerne i Napolibugten som Capri, Ischia, Amalfikysten og Sorrentohalvøen er turisme i Campi Flegrei stadig under udvikling. Det kan være svært at komme rundt i Campi Flegreis mange seværdigheder og skjulte perler, især hvis man kommer fra udlandet og ikke mestrer det italienske sprog. Gennem vores mange års erfaring med at arrangere ture for danskere til Campi Flegrei og Napolibugten har vi opbygget et stort netværk i Campi Flegrei og Napolibugten som gør os til din oplagte personlige rejseassistent. Kontakt os for en uforpligtende snak om dine rejseplaner.

Supervulkanen Campi Flegrei

For 39.000 år siden sprængte vulkanen sig selv og hele området bort, så vulkanen i dag stort set ikke er synlig. Det er imidlertid Europas yngste vulkan, Monte Nuovo, som kom til i 1538. De fleste vulkanske kratere i Campi Flegrei er i dag inaktive – dog ånder den aktive vulkan Solfatara svovl ud dagen lang og fungerer som ventil for området.

Historiske vingesus fra Romerrigets ferieparadis

At køre eller slentre rundt i Campi Flegrei er som at bladre i en historiebog om Romerriget og de gamle grækere. Du er omgivet af ruiner af gamle romerske byer med termer, amfiteatre og prægtige villaer. Området var det romerske aristokratis feriedestination og både langs kysten og under vandet finder du masser af levn fra den tid.

 

Campi Flegrei vine

I Campi Flegrei er der blevet produceret vin i årtusinder. Vinstokkene i Campi Flegrei er defineret som “a piede franco”, hvilket betyder, at de ikke er blevet podet med amerikanske vinstokke takket være den vulkanske jord, som har forhindret vinlusen (phylloxera) i at angribe vinstokkene.
Her finder vi de autoktone druesorter Falanghina og Piedirosso.