Vin

I den vulkanske region Campi Flegrei – tæt på kysten, på en af verdens 27 supervulkaner og blandt arkæologiske udgravninger og levn fra Romertiden – vokser druerne Falanghina dei Campi Flegrei (hvid) og Piedirosso dei Campi Flegrei (rød).

Vinstokke vokser på supervulkan

Det lune klima kombineret med de særlige vækstbetingelser, der kommer af at vokse på en vulkansk bjergart, giver vinen herfra helt særlige nuancer.

Før vinen når glasset, har vinbonden udført en heroisk vindyrkning med vanskelige kultivering og dyrkning på stejle skråninger – en proces, som kræver enorm viljestyrke og kræfter, som kun drives af lidenskab og passion for sine druer og den vin, der kommer ud af det hårde slid.

Stolte traditioner – gennem generationer

Når det første morgenlys rammer bjergskråningerne i Campi Flegrei går Luigi Di Meo i vinmarken. I fem generationer har familien Di Meo, som står bag La Sibilla produceret vin. I dag er den årlige produktion omkring 70.000 flasker. Vin og mad er hele familiens omdrejningspunkt.  Far Luigi er vinbonde. Den ældste søn Vincenzo er ønolog – altså uddannet vin-brygmester. Mor Restituta og den mellemste søn Salvatore, som er uddannet kok, laver mad i familiens lille restaurant, hvor grupper kan komme for at spise og drikke familiens vin. Den yngste søn Mattia giver en hånd med, når der skal serveres i restauranten.

Også vinhuset Cantine del Mare er båret af stolte traditioner igennem generationer. Gennaro Schiano står for alt fra dyrkning til produktion, som i dag tæller omkring 50.000 flasker årligt. Hans hustru Alessandra sørger for det administrative arbejde i familiens vinproduktion. Gennaro og Alessandra elsker Campi Flegrei og ønsker at genvinde territoriet ved at bevare de gamle vinmarker beliggende langs Campi Flegreis skråninger. De er stolt over den traditionelle vinproduktion i området og de giver liv tilbage til vinmarker i Campi Flegrei, som de overtager af bønder, som ikke længere har mulighed for at dyrke vinstokke på området.

På skråningerne af krateret Astroni besluttede Vincenzo Varchetta i 1891 at styrke sin vinproduktion. Med overbevisningen om at tiden var rigtig, gik han fra at producere vin til familiens eget forbrug til at sælge vin. Hjemvendt fra anden verdenskrig blev sønnen Giovanni en del af familiens foretagende og realiserede sin fars drøm. Giovanni har gennem årene givet sin passion og viden videre til sine børn og børnebørn, som i 1999 skabte vinhuset Cantine Astroni. I dag står Cristina for værtskab, rundvisninger og vinsmagninger, mens Gerardo er vinhusets ønolog og Claudio tager sig af den administrative del i deres familiefortagene. Deres filosofi er båret af passion og ønsket om at bruge styrken i den moderne ønologi, respekten for områdets vintradition og blikket på fremtiden. Cantine Astroni har i dag en årlig produktion på ca. 100.000 flasker.

La Sibilla, Cantine del Mare og Cantine Astronis vinmarker ligger nogle fantastiske steder. Fra deres vinmarker kan man nyde udsigten til øerne Procida og Ischia, Capri, Sorrentohalvøen, udslukte kratere, WWF naturreservat og tidligere Bourbonnerne jagtreservat. De har et fælles ønske om med netop deres vine at kunne overraske vinelskere der søger og nyder at undersøge et unikt territorie i vinglasset.

Første og eneste danske import

Campi Flegrei er ikke noget nyt vinområde. De gamle romeres foretrukne vin Falernum blev også produceret i Campi Flegrei. Men de seneste årtier har området fået øget fokus på at producere kvalitetsvine. Falanghina dei Campi Flegrei er nationalt en ret anerkendt drue, men internationalt er Campi Flegrei et upcoming vinområde, som kun få kender til.

Det eneste sted i Danmark, du kan købe kvalitetsvinene fra Campi Flegrei er hos os. Vi har kendt familien Di Meo, familien Schiano og familien Varchetta i efterhånden mange år og har også selv haft fornøjelsen af at være med nede og høste vin. Vi står 100% inde for vinene og er meget beærede over at måtte føre en så stolt vintradition til Danmark.

 

Jeg vil gerne smage nogle af vinene – hvordan gør jeg?

Vi holder indimellem vinsmagninger, som du er mere end velkommen til at deltage i. Kontakt os for at høre, hvornår næste vinsmagning er – eller saml en flok venner, kolleger eller andre interesserede og tage kontakt til os.

Jeg vil gerne starte med en enkelt flaske vin – er det okay?

Selvfølgelig. Ring til os på 4253 4456, så finder vi ud af, hvilken vin, der passer bedst til dig.

Jeg har smagt tidligere og ved hvor fantastiske vinene er, så jeg vil gerne købe 6 eller 12 flasker – hvad gør jeg?

Du ringer eller skriver til os, så vi kan aftale, hvordan du får dine vine.

Jeg er interesseret i at vide mere om vinene?

Under de enkelte vine kan du læse mere og ellers er du velkommen til at ringe på 42 53 44 56 eller sende en mail til info@dambrosio.dk med dine spørgsmål.

Vintype
Vinproducent
CRUna deLago
Astro Brut
Gragnano Penisola Sorrentina DOP
Marsiliano
Rais Campania Rosso IGP
Torrefumo Falanghina DOP
Terrazze Romane Piedirosso dei Campi Flegrei DOP
Vigna Madre
Terra del Padre Riserva  – Piedirosso Campi Flegrei DOP
Corallo Rosa IGT Campania Piedirosso
Strione Falanghina Campania IGP
Falanghina dei Campi Flegrei DOC
Piedirosso Colle Rotondella
Falanghina Colle Imperatrice
Falanghina Campi Flegrei DOP
Astro Extra Dry
Piedirosso dei Campi Flegrei DOC
Passio
Domus Giulii
Sorbo Rosso Piedirosso dei Campi Flegrei DOC Riserva
Sorbo Bianco Falanghina dei Campi Flegrei DOC Riserva
Vento di Grecale Passito