Vin

Tenuta Camaldoli Piedirosso Campi Flegrei Riserva

Tenuta Camaldoli laves med et nøje udvalg af Piedirosso-druer, som vokser på Cantine Astronis vinmarker beliggende på Camaldoli-højen i Napoli. Vinmarkerne ligger 250-290 mho. og giver et udbytte på 50 hkg. pr. Ha.. Druerne gennemgår fermentation og maceration i kirsebærtræ; derefter bliver vinen forfinet i kastanjetræ. Tenuta Camaldoli er hverken klaret eller filtreret for at beholde vinens egenskaber intakte. Der kan derfor forekomme lidt bundfald. Vi anbefaler at dekantere vinen inden servering.

Vin: Tenuta Camaldoli Piedirosso Campi Flegrei Riserva

Druesort: Piedirosso 100%

Jordbund: Tufsten og sandholdig jord

Vinmarkens eksponering: Syd-Sydøst

Høst: Manuelt

Fremstilling: Gæring og fermentation i 22-26 grader i kirsebærtønder. Mosten lagrer i 60 dage sammen med skallerne. I slutningen af december bliver mosten hældt over i tre forskellige fad: vinen bliver først hældt over i et 3 år gammelt kastanjetræfad 350 liter; derefter i et 3 år gammelt fransk egetræsfad 225 liter mellemristet, og til sidst i et 3 år gammelt fransk egetræsfad 225 liter lavristet. Vinen bliver tappet i efterfølgende juni og lagres 20 måneder på flaske.

Årlig produktion: 2.000 flasker

Egenskaber:

Farve: Rubinrød;

Duft: Intens og kompleks buket, som byder på noter af mentol med nuancer af rosmarin, sorte ribs og brombær. Mineralske noter, nelliker og delikate floreale noter af blåregn afslutter vinens buket.

Smag: Fin, elegant og frisk med behagelige tanniner. Varm, intens og vedvarende smag. Temmelig rund og velafbalanceret med en behagelig syrlighed.

Serveringsforslag: Den egner sig rigtig godt til kødretter (vi kan varmt anbefale den til steg og grillede oksekødretter). Den går også godt til smagfulde pastaretter og grøntsagsbaserede retter. Dens friskhed gør den også til en lækker ledsager til oste.

Serveringstemperatur: 16-18 ° C.

Pris: 195,-. Ved køb af hele kasser gives der 10% rabat