Rais Campania Rosso IGP
Rais Campania Rosso IGP
Rais laves på en blanding af tre autoktone druer fra Campania-regionen: Aglianico fra Irpinia, Piedirosso fra Campi Flegrei og Primitivo fra Caserta-provinsen. De tre druesorter fra meget forskellige områder giver vinen kompleksitet, struktur og elegance. Aglianico er vinens ’ryggrad’ med sin tanniske struktur; Primitivo giver vinen sødme og volume og kan betegnes som vinens ’muskler’; Piedirosso bidrager med elegance og mineralitet og kan ses som vinens ’nerve’.
Vin: Campania Rosso IGP
Druesort: Aglianico, Piedirosso og Primitivo
Jordbund: Sand- og lerholdig
Høst: Manuelt
Fremstilling: Gæringen foregår i ståltanke med délestage i to uger ved 14-18 grader. Vinen forfines 8 måneder sur lies i ståltanke, yderligere 6-8 måneder i brugte tønder og afslutningsvis på flaske.
Årlig produktion: 10.000 flasker
Egenskaber:
Farve: Intens rubinrød;
Duft: Fin og kompleks med noter af moden frugt, tørrede blomster, kirsebær i spiritus, sort peber, kardemomme, egetræ og tobak;
Smag: Fin, tør, varm og blød med tydelige, dog ikke påtrængende, tanniner. Vedvarende og velafbalanceret.
Serveringsforslag: Rødt kød, svinekød, modne oste, napolitansk ragout
Serveringstemperatur: 16-18 ° C. – vinen skal åbnes min. 30 minutter inden servering
Pris: 169,-. Ved køb af hele kasser gives der 10% rabat